Ny app kobler økonomisk overblik og trivsel

App skal være med til at forebygge udbrændthed og stress hos lærere.

Lærernes Pension arbejder sammen med Forca for at sikre høj medlemstilfredshed og tryghed om pensionerne. Det sker blandt andet gennem forskellige digitale initiativer.

Et af de nye tiltag er en app til medlemmerne, som giver det enkelte medlem et hurtigt økonomisk overblik over pensionsordningen. Samtidig er forebyggelse og trivsel blevet tænkt ind i appen fra start, fordi der blandt lærere er en udfordring med udbrændthed og stress.

Medlemmernes behov afdækket

Projektet gennemgik forskellige faser, der skete i tæt samarbejde mellem Lærernes Pension, Forca samt et eksternt bureau, som Forca har et strategisk partnerskab med.

Projektet begyndte med en indsigtsfase, hvor medlemmernes behov blev afdækket med det eksterne bureau som facilitator. Kommunikationsfolk og rådgivere, som har tæt daglig kontakt med medlemmerne, satte sig sammen og samlede alle relevante erfaringer. Data for brugeradfærd blev inddraget, ligesom Lærernes Pensions forretningsstrategier og den ønskede medlemsoplevelse blev tænkt ind.

Udover trivsel og økonomisk overblik skulle appen også styrke medlemskontakten ved at give nem adgang til medlemmets postmappe på lppension.dk, mulighed for at sige ja tak til henvendelser fra Lærernes Pension og opdatere kontaktoplysninger.

Specialister løftede konceptet

I konceptfasen blev en række specialister inden for design, tekst, kampagner, udvikling, rådgivning, sundhed og helbred involveret tidligt, og der blev udviklet idéer med udgangspunkt i medlemmernes behov. Her blev idéen om at skabe en virtuel vært født.

Værten skulle gøre det nemt og overskueligt at navigere rundt i pensionsoplysningerne og skabe en sammenhæng med trivselstjekket. I trivselstjekket kan medlemmet svare på nogle spørgsmål om trivsel og få gode råd om, hvordan Lærernes Pension kan hjælpe, hvis medlemmet er presset. Det eksterne bureau udviklede dernæst designet i samarbejde med Forca.

Prototype testet hos lærere

Nu skulle idéerne omsættes til en app-platform. I samarbejde mellem Lærernes Pension, Forca og det eksterne bureau blev der skabt en prototype, som blev brugertestet hos en række lærere. Testen viste, at de var positive over for en app fra deres pensionsselskab, og at den både var overskuelig og nem at navigere i. Testen viste dog også, at der var behov for at gøre forbindelsen mellem pension og trivsel tydeligere. Derfor blev der arbejdet videre med den del.

”Vi har stort fokus på trivsel og det forebyggende arbejde blandt vores medlemmer. Derfor lagde vi i Lærernes Pension stor vægt på, at der kom fokus på vores arbejde med hjælp til at forebygge,” siger Susanne Bych, kommunikationschef i Lærernes Pension.

Herefter gik Forcas udviklere i gang med at gøre idéerne og prototypen til virkelighed. Appen blev forbundet med de relevante data, fik integreret MitID og udviklet til både Android og iOS. Samtidig bidrog pensions- og kommunikationsspecialister samt jurister til indholdet, ligesom design og teknik blev kvalitetssikret.

Tilfredsstillende lancering

I september 2023 blev appen ’En tryg fremtid’ endelig lanceret. Siden har Lærernes Pension arbejdet med at gøre opmærksom på appen, så endnu flere medlemmer får glæde af den.
Forca monitorerer og måler løbende brugeradfærden i appen og arbejder fortsat med at optimere appen, når der kommer nye indsigter.

 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere forca.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdaterer programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browser i stedet for:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 39 45 73 00, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.