Fondsadministration hos Forca

Industriens Pension har outsourcet administrationen af deres fondsaktiver til Forca.

Nøgleord: fondsservice, fondsadminstration, back office, middle office, SimCorp Dimension, outsourcing 

Services:

Nærbillede bænk tagterasse - cropped 2.jpg


”Ved at outsource til Forca fremtidssikrer vi vores back office-funktion via effektive platforme og systemer. Det giver os mulighed for at bruge al vores energi på fortsat at udvikle pensionsordningen og sikre stærke afkast. Forca håndterer alle de administrative opgaver, der følger efter en investering, og med aftalen kan vi dele erfaringer og ikke mindst omkostninger med andre store pensionsselskaber. Det kommer i sidste ende også vores medlemmer til gavn”

Skræddersyet løsning til Industriens Pension

Industriens Pension havde brug for en stærk samarbejdspartner og valgte at outsource alle aktiviteter, der følger med en investering til Forca. Dermed blev de også en del af Forcas stærke kompetencefællesskab på fondsområdet.

 

Fondsadministrationen af Industriens Pension sker på samme systemer og platforme, som Forcas andre kunder allerede bruger, men selskabet har fået en skræddersyet stordriftsløsning, der er tilpasset netop deres investeringsstruktur, porteføljer og konkrete rapporteringsbehov.

 

Samtidig fik fondsservice i Forca tilføjet 40 procent oveni den eksisterende investeringsportefølje. Implementeringen og tilgangen af nye opgaver fra alle vores fondskunder betyder, at Forca har mobiliseret og tilføjet flere nye kompetencer til fondsservice.

 

Udviklingen og opgraderingen af fondsservice i Forca er sket i tæt samarbejde med vores kunder, idet den tætte koordinering med kunderne fastholdes gennem agile metoder omkring bl.a. kundeforståelse, procesoptimering og effektiviseringstiltag.

 

Mobilisering af nye fondskompetencer

En af de nye opgaver i fondsservice er udpakninger af kapitalforeninger. Opgaven består i at bistå vores kunder i at lukke deres kapitalforening ned og flytte alle de direkte investeringer over til deres egen bog, som Forca administrerer på vegne af kunden.

For Forcas kunder er der en økonomisk gevinst ved at lade os håndtere opgaven. Yderligere oplever vores kunder det som en fordel at få opgaven centraliseret og ikke have en ekstern investeringsforening til at håndtere det.

Vi laver nu også daglige NAV-beregninger i Investment Managementsystemet SimCorp Dimension for Industriens Pension. NAV er en forkortelse af det engelske udtryk ”Net Asset Value” og er et af de nøgletal, man benytter sig af, når man skal vurdere en investering. Med Industriens Pension er det blevet aktuelt at lave disse daglige beregninger og nu er det en kompetence mere, vi kan føre til Forcas fondsservice.

I 2022 administrerer Forca mere end 770 mia. kr. aktiver på vegne af vores fem kunder.

Yderligere er løsningen skalérbar, og nuværende såvel som nye kunder kan vælge en samlet løsning eller enkelte moduler fx cash flows og dermed også graden af involvering og kontrol. Uanset løsning får man som kunde i Forca en gevinst og en omkostningsreduktion i og med, at man ikke skal implementere og drive hele løsningen selv.

 


Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere forca.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdaterer programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browser i stedet for:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 39 45 73 00, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.